رنگ روغنی یک رنگ ساختمانی است که از قدیم افراد از ان برای رنگ کردن دیوار های منازل خود استفاده می کردند. این رنگ کاربرهای بسیار زیادی زیادی دارد در عین حال این رنگ به دلیل عیوب زیادی که دارد طرفداران زیادی میان مردم ندارد و با گذشت زمان افرادی که از این رنگ استفاده می کردند در حال حاضر از رنگ های دیگر استفاده می کنند. بزرگترین عیب این رنگ بوی بد ان است که مدت زیادی در محل باقی می ماند و ازار دهنده است.
برای خرید رنگ روغنی می توانید به سایت رنگ انلاین مراجعه کنید و از قیمت های ان مطلع شوید.
آنچه که قرار است در این مقاله مطالعه کنید…
- 1. تفاوت رنگ روغنی با سایر رنگ ها
- 2. وسایل لازم برای نقاشی با رنگ روغنی
- 3. مراحل نقاشی با رنگ روغنی
- 4. نمونه نقاشی با رنگ روغنی

تفاوت رنگ روغنی با سایر رنگ ها
رنگ روغنی تفاوت های زیاد و اساسی با بقیه ی رنگ های موجود در بازار دارد که در این جا به مقایسه ی ان ها می پردازیم.
تفاوت رنگ روغنی با رنگ اکریلیک
- رنگ روغنی رنگی است که خشک شدن ان زمان بر است و به ارامی خشک می شود ولی سرعت خشک شدن رنگ اکریلیک بیشتر است.
- رنگ روغنی با حلال های شیمیایی مانند تینر رقیق می شود ولی رنگ اکریلیک بر پایه ی اب است و به راحتی با اب رقیق می شود.
- رنگ اکریلیک برای رنگ امیزی مساحت های پهن مناسب نیست زیرا به سرعت خشک می شود در مقابل رنگ روغنی برای این کار مناسب است.
- رنگ روغنی در مقایسه با اکریلیک برای مدت طولانی انعطاف پذیر و مرطوب است.
- رنگ اکرلیک بطور معمول وقتی خشک میشود تیرهتر می گردد. در مقابل رنگ روغن پس از خشک شدن تا حد بسیار زیادی همانند رنگ مرطوب است.
- رنگ اکریلیک میتواند مستقیما روی سطح کار قرار گیرد، رنگ روغن نیاز به آماده سازی سطح دارد.
تفاوت رنگ روغنی با رنگ های صنعتی
- اولین تفاوت کاربرد ان هاست که رنگ های صنعتی در صنایع مختلف مانند نفت و ماشین الات و… و رنگ روغنی برای نقاشی و رنگ کردن سطوح مختلف به کار می رود.
- استفاده از رنگ های روغنی و فوری هدف زیباسازی است.
- رنگ صنعتی مقاومت بیشتری دارد.
تفاوت رنگ روغنی با رنگ پلاستیک
- نکته ی اول هدف رنگ امیزی است که رنگ را برای چه محیطی می خواهید.
- اگر عجله دارید و میخواهید در مدت زمان کوتاهی نقاشی ساختمانتان به پایان برسد، نمیتوانید از رنگ روغن استفاده کنید. اما اگر دلتان میخواهد با اجرای یک رنگ براق، انعکاس نور بیشتری در فضای اتاقتان داشته باشید، پس بهتر است رنگ روغنی استفاده کنید.
- رنگ پلاستیک قابل شست و شو نیست و بهتر است برای سطوحی که نیاز به شست و شو ندارد مانند سقف استفاده کنید.

وسایل لازم برای نقاشی با رنگ روغنی
- پس از خرید رنگ روغنی نیاز است ابزار مناسب برای اجرای ان را نیز تهیه کنید. این ابزار شامل
- قلم مو
از قلم مو در نقاشی ساختمان به عنوان یکی از پر استفاده ترین ابزار استفاده می کنند، قلمو در کنار غلطک رنگ دو ابزار جدا نشدنی برای رنگ آمیزی به حساب می آیند که قلمو از لحاظ سایز، جنس و الیاف در مدل های گوناگون تولید می شوند.
- غلطک
غلطک یکی از ابزار کاربردی برای نقاشی ساختمان محسوب می شود که برعکس قلمو به مهارت و توانایی خاصی نیاز ندارد و مساحت بزرگ غلطک می تواند رنگ آمیزی یکنواخت تری را به نمایش بگذارد. در کنار غلطک سینی، قاب، روکش و یک پایه بلند نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
- سینی رنگ
از سینی رنگ برای مخلوط کردن رنگ و حلال و اغشته کردن غلطک به رنگ استفاده می شود.
- تینر مناسب رنگ روغنی
استفاده از حلال و پاک کننده خصوصا برای رنگ های روغنی ساختمان به این دلیل است که از غلظت رنگ کاسته می شود تا با کم شدن غلظت، بتوان از لکه های چربی جلوگیری به عمل آور ود اینچنین رنگ آمیزی آسان تر و با کیفیت بالاتری انجام می گردد.
- کاردک
از کاردک شما می توانید برای پاک کردن لکه های خشک شده بتنی و یا موارد اینچنینی دیگر استفاده کنید تا یک سطح قابل قبول تر را برای رنگآمیزی در نظر بگیرید.

مراحل نقاشی با رنگ روغنی
در مرحله اولیه نقاشی ساختمان با رنگ روغنی پوشاندن قرنیز ها است. مرحله بعد زیر سازی است. به گونه ای که شما بهتر است از رنگ پس زمینه دیوار و جنس دیوار برای زیرسازی کمک بگیرید و به صورت مرحله ای این کار را با دقت انجام دهید. این مرحله جزء مراحل بسیار مهمی است که میتواند بر روی کیفیت رنگآمیزی شما تأثیر مستقیم بگذارد. سپس شروع به رنگ امیزی می کنید.

