پتینه کاری

پتینه کاری

پتینه کاری سقف ساده

پتینه کاری؛ به هنر کهنه نشان دادن اجسام و یا اشیا گفته می شود . در واقع در این نوع از کار هنری ، با استفاده از رنگ  دکوراتیو و یا دیگر ابزار هنری ، ظاهری کهنه و قدیمی به اجسام داده می شود . در پتینه کاری با استفاده از رنگ های روشن کننده ، تیره کننده ، مات ، پوشاننده و یا مشابه آنان اشیا را به حالتی قدیمی ، فرسوده شده و یا خورده شده تبدیل می کنند که در اصطلاح به آن اکسید شده می گویند . پتینه کاری و یا مانور روی سطوح از جمله هنرهای تزئینی ای می باشد که طرفداران بسیار زیادی دارد . برای شناخت بیشتر این هنر رنگ آنلاین و مقاله پیش رو را تا انتها دنبال کنید .

پتینه کاری چیست ؟

این هنر به هنر کهنه و قدیمی نشان دادن اشیا گفته می شود . اگر قصد صحبت در ارتباط با پیشینه و تاریخچه این هنر را داشته باشیم ، باید بیان کرد این هنر در ابتدا در ایتالیا مورد استفاده قرار گرفته است . ایتالیا اولین کشوری بود که از این هنر در جهت زیبا نشان دادن و ایجاد یک سبک نوستالژی در طراحی استفاده کرد . در پتینه کاری با استفاده از رنگ های روشن کننده ، تیره کننده ، مات و حتی رنگ های دکوراتیو ظاهری را برای اشیا به وجود می آورند که گویی این اجسام بسیار قدیمی می باشند . طرفداران سبک های قدیمی و یا حتی نوستالژی می توانند بهترین و پایبندترین مشتاقانِ استفاده از این سبک به عنوان یک طراحی خاص و ویژه در فضای منازل خود ، محیط کار و یا حتی مکان های عمومی باشند . این روش در مقایسه با روش های قدیمی از جمله رنگ روغنی ، رنگ پلاسیتک ، ترکیب رنگ کامپیوتری و … دارای طرفدارن بیشتری می باشد .

در این هنر ، متخصصان آن با ایجاد یک فضا بین جسم و رنگی به روی آن زده می شود ، ظاهری قدیمی ، خورده شده و به اصطلاح اکسید شده به آن می دهند . امروزه این هنر یکی از پرطرفدارترین سبک های هنری در طراحی های داخلی محسوب می شود ، زیرا استفاده از این سبک در محیط های مدرن که اغلب دارای وسایل و اثاث جدیدی می باشند ، به نوعی تضادِ تاثیرگذاری به محیط می دهد که بر هر نوع مخاطبی می تواند بسیار جذاب به نظر بیاید . یکی از بارزترین رنگ هایی که در رنگ آمیزی های پتینه بسیار پرکاربرد می باشد ، استفاده از رنگ سبز فسفات شده می باشد که می تواند ظاهری قدیمی و فرسوده برای اجسام تولید کند .

 

سبک های پتینه کاری

همان طور که بیان شد پتینه کاری هنر کهنه نشان دادن اشیا می باشد . اما آنچه با اهمیت است انتخاب سبک مناسبِ این هنر براساس طراحی ها و وسایل محیط مد نظر شما می باشد . به طور کلی هنر پتینه کاری دارای دو سبک پایه و اصلی می باشد که به کلاسیک و مدرن تقسیم بندی شده اند . حال برای شناخت بیشتر این دو سبک از نقاشی های پتینه کاری و درک کامل تفاوت آنان به توضیح مختصری از آنان خواهیم پرداخت .

  • پتینه کاری مدرن

سبک مدرن به طور کلی به سبکی گفته می شود که در آن تنوع حرف اول را می زند . این تنوع می تواند شامل تنوع در رنگ و حتی طرح های گوناگونی باشد که در طراحی مورد استفاده قرار می گیرند . سبک مدرنِ پتینه کاری نیز دارای همین ویژگی بوده و در آن از تنوع بالایی استفاده شده است . این نوع سبک دارای طرفداران زیادی می باشد و از آنجا که فرصت ایده پردازی برای طراحان به دلیل تنوع بالای رنگ ها و طرح ها ، تا حد بسیار زیادی وجود دارد ، می توان این سبک را از پرکاربردترین سبک های پتینه کاری دانست .

  • پتینه کاری کلاسیک

سبک کلاسیک بیشتر در محیط هایی که داری طرحی قدیمی و کلاسک می باشند مورد استفاده قرار می گیرند . این سبک در مقایسه با سبک مدرن نیاز به زمان و هزینه بیشتری برای پیاده سازی می باشد . از ورقه های طلا ، مس و برنج برای برجسته نشان دادن سطوح در این سبک استفاده می شود . رنگ های کود استفده در سبک کلاسیک ، رنگ های اصیل و سنگینی همچون آبی درباری می باشد که بتواند سبک قدیمی محیط را حفظ کند . برای استفاده از سبک کلاسیک توجه و دقت به محیط پیاده سازی آن بسیار ضروری می باشد ، زیرا در صورت عدم رعایت این نکته ، نه تنها خروجی مطلوبی حاصل نخواهد شد بلکه می تواند موجب هزینه بالاتری برای شما باشد .

انواع روش های پتینه کاری

این هنر دارای رنگ ها و طرح های گوناگونی می باشد که هر کدام با توجه به کاربرد آنان روی شیشه ، تابلو ، دیوار و یا حتی سقف و … مورد استفاده قرار می گیرند . برای پیاده سازی هر کدام از این طرح های پتینه کاری روی اجسام گوناگون وسایل و ابزارهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که در ادامه به بررسی آنان خواهیم پرداخت .

  •  با استفاده از اسفنج

 این نوع از پتینه کاری هم بر روی سبک مدرن و هم کلاسیک قابل انجام می باشد . برای پیاده سازی این طرح ، اسفنج ِ آغشته به رنگ و طرح مورد نظر را می توان روی سطوح مد نظر زد و سبک دلخواه از پتینه کاری را تولید بنمائیم .

  •  با استفاده از ورق طلا

برای استفاده از این روش ، در ابتدا سطح مورد نظر را با رنگ های روغنی و یا اکریلیک رنگ آمیزی کرده و منتظر می مانیم تا به طور کامل خشک بشود . پس از خشک شدن رنگ ، چسب مخصوص ِ ورقه های زینتی که با آب آغشته شده را با قلمو به روی رنگ های خشک شده می زنیم و اجازه می دهیم که چسب بی رنگ بشود . بعد از آن ورقه های طلا را به آرامی روی آنان قرار داده و با پارچه ای که روی آنان قرار می دهیم ، به ماساژ دادن آن می پردازیم تا به طور کامل به سطح مورد نظر بچسبند .

  •  با استفاده از پارچه

در این روش که از رایج ترین مدل های پتینه کاری می باشد ، ابتدا دیوار را با استفاده از رنگ مد نظر رنگ آمیزی کرده و سپس با استفاده از پارچه نخی و یا پلاستیکی ، با ضربه زدن های متوالی به رنگ روی سطوح ، سبب به وجود آمدن طرح های جذابی می شویم .

  •  با استفاده از کاردک

برلی قدیمی نشان دادن سطوح یکی از بهترین روش ها استفاده از کاردک می باشد . با استفاده از کاردک رنگ هایی که روی دیوار نقاشی شده اند را بکنید و یا بر روی آنان خراش بزنید . هرچه با قدرت بیشتری از کاردک برای کندن رنگ ها استفاده کنید ، خروجی ِبهتری برای دکوراسیون شما تولید خارج خواهد شد .

  • دارای طرح راه راه

این نوع از پتینه کاری تنها با استفاده از کاردک و چسب قابل اجرا می باشد . تناسب این روش با اجزای داخلی محیط بسیار مهم می باشد . ولی اگر به بهترین شکل و با توجه به قوانین تناسب و قواعد رنگ ها پیاده سازی شود ، دارای خروجی بسیار تاثیرگذاری خواهد بود .

  • دارای طرح برجسته

برجسته کردن سطوح در پتینه کاری یکی از بهترین روش هایی است که می تواند موجب زیبایی بسیار بالایی در محیط شود . گل های برجسته یکی از پرطرفدارترین انواع پتینه کاری برجسته می باشند .

کاربردها و مزایای پتینه کاری

  • امکان استفاده از پتینه در تمام بخش های ساختمان وجود دارد .
  • اغلب پتینه ها قابل شستشو می باشند .
  • پتینه کاری با سرعت بالایی اجرا می شود .
  • از هر لحاظ مقرون به صرفه می باشد .
  • پتینه کاری به طور کلی دارای تنوع در طرح و رنگ می باشد .
  • دارای عمر مفید زیادی می باشد .
  • امکان مخفی سازی عیوب سطوح با استفاده از پتینه وجود دارد .
  • بعد از اجرای پتینه بر روی سطوح با سرعت بالایی خشک می شوند که از بهترین ویژگی های آنان محسوب می شود .

معایب پتینه کاری

  • برای اجرای این هنر بر روی سطوح نیاز به مهارت و تجربه خاصی می باشد ، از این رو نیاز به فردی که در این کار دارای توانایی باشد ، همواره ضروری است . در غیر این صورت نتیجه ی مطلوبی حاصل نخواهد شد .
  • بعد از اجرای آن ، تغییر آن امکان پذیر نیست ، بنابراین قبل از زمان اجرای آن ، طرح ها و رنگ های گوناگون را مشاهده و با دقت بسیاری از میان آنان ، طرح دلخواه خود را انتخاب کنید .

 

قیمت پتینه کاری

قیمت این کار هنری ثابت نیست و از پروژه ای به پروژه دیگر متفاوت است . برای مثال استفاده از ورقه طلا با پتینه پارچه دارای قیمت یکسانی نمی باشند ، از این رو با توجه به نوع و مدلِ پتینه کاری که انتخاب می شود و همچنین با توجه به متراژ محیطی که از این نوع نقاشی استفاد می شود ، خروجی کار دارای قیمت متفاوتی می باشد . هرچه کیفیت و مواد مورد استفاده در اجرای آن بیشتر باشند ، نتیجه کار دارای قیمت بیشتری می باشد . از طرفی اجرت متخصصی که وظیفه اجرای آن را بر عهده دارد در قیمت نهایی تاثیر مستقیمی دارد . هرچه زمان ، دقت و سختی بیشتری برای اجرای آن صرف بشود ، به مراتب اجرت شخصی که آن را اجرا کرده ، بیشتر خواهد شد . برای اطلاع از قیمت پتینه کاری با ما در ارتباط باشید .

 

پتینه کاری سقف ساده

تصور کنید ک وارد محیطی می شوید که دیوارها و سقف آن در ساده ترین حالت ممکن می باشد و هیچ طرح و رنگ خاصی روی آنان مشاهده نمی کنید . آیا دل زده نخواهید شد ؟!

آراستگی دیوارها و به ویژه سقف در تمام دکوراسیون های داخلی از جمله موارد بسیار ضروری می باشد تا جایی که از نظر بسیاری از طراحان داخلی جز اولویت های ابتدایی در نظر گرفته می شود . شاید استفاده از پتینه برای دیوار از جنبه تعدادی زیادی جذاب به نظر نیاید ، اما نمی توان این نکته را نادیده گرفت که پتینه کاری بر روی سقف ظاهر فضا را دو چندان جذابیت می بخشد .

استفاده از پتینه کاری با طرح های نسبتا ساده تری ( برای مثال : استفاده از اسفنج و پارچه ) برای سقف های کوتاه و طرح های پیچیده تر ( برای مثال : استفاده از ورقه طلا و یا نقره ) برای سقف های بلند می تواند ایده بسیار جذابی برای دکوراسیون داخلی باشد .

 

پتینه کاری ساده

همان طور که بیان شد ، این سبک از نقاشی دارای طرح ها و قسمت های متفاوتی می باشد که وابسته به سلیقه شما و همچنین متناسب با محیطی که قصد استفاده از پتینه در آن را دارید ، قابل تغییر می باشد . اجرای این سبک به طور کلی می توان نوعی سبک کلاسیک در نظر گرفته شود ، بنابراین استفاده از آن در متراژهای بسیار پائین شاید چندان جذابیت بصری خاصی ایجاد نکند . آنچه در اجرای پتینه کاری بسیار با اهمیت می باشد ، توجه به محیط و ارتفاع سقف می باشد . زیرا هرچه سقف کوتاه تر باشد و به طور کلی محیط متراژ کمتری داشته باشد ، پتینه کاری های ساده تری ترجیح داده می شوند . منظور از پتینه کاری های ساده ، طرح های ساده تر و با رنگ های کمتری می باشند که دارای ظاهر ِ پیچیده و پر زرق و برق کمتری باشند .

پتینه کاری دیوار

یکی از بهترین روش ها برای تغییر دکوراسیون داخلی ، استفاده از پتینه کاری برای دیوارها می باشد . در این روش با استفاده از تنوع بالایی که در این هنر وجود دارد ، می توان تغییر چشمگیری در محیط ایجاد کرد . استفاده از تابلو و یا اشیا تزئینی برای دیوارها از ایده هایی جذاب برای دکوراتیو کردن دیوارها می باشد ، اما توجه به این نکته ضروری است که اغلبِ این وسایل موجب صدمه زدن به دیوار و یا ایجاد ترک خوردگی در آن می شوند . استفاده از این سبک می تواند در وهله اول تمام عیوب ناشی از موارد ذکر شده را پوشش دهد و در وهله دوم ، با تنوع بالایی که دارد می تواند محیط بسیار دلچسبی برای شما ایجاد کند .

پتینه کاری دیوار باید متناسب با لوازم ساختمان و با هماهنگی طرح های آنان صورت بگیرد ، عدم رعایت این نکات می تواند ماحصل جذابی برای دکوراسیون داخلی محیط مدِ نظر شما ایجاد نکند .

پتینه کاری روی سقف کناف

همان طور که بیان شد یکی از مهم ترین ویژگی های پتینه کاری ، استفاده از آنان در همه محیط ها می باشد . استفاده همزمان کناف و پتینه بر روی سقف می تواند از ایده های بسیار خیره کننده ای باشد که تاثیرگذاری محیط را تا حد بالایی افزایش می دهد . ولی آنچه اهمیت دارد ، توجه به هماهنگی طرح و رنگ های بین این دو روش می باشد ، که اگر به شیوه درستی انتخاب نشود ، نمی تواند نتیجه مناسبی داشته باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *